Bárhová emelik az ingatlan árat, akkor is megveszik

Az ingatlanárak ellenére sem mozdulnak a fővárosiak a kedvenc kerületükből Idén is a belső területek az érdeklődési lista élén – derül ki a Duna House elemzéséből.

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is. Az újépítésű projektek bővülő megjelenése érezhető a keresleten, az árak emelkedése egyelőre nem tántorította el a lakáskeresőket a kedvenceiktől.

Angyalföld a tavalyi év során vette át a legkeresettebb kerület címet Zuglótól, amelyet azóta is birtokol. A XIV., VI. és VII. kerület felváltva havonta cserélve szerzi meg a második helyet, a dobogóért folyó harcba pedig a II. és XI. kerület is bekapcsolódik néha.

Az érdeklődési lista élén egyértelműen látszódik az újépítésű projektekben bővelkedő kerületek népszerűsége. Piaci tapasztalataink alapján az ezekben a kerületekben folyamatosan emelkedő árak sem tántorították el a lakáskeresőket.

A folyamatosan emelkedő árak sem tántorítják el a lakáskeresőket.

A XIV. kerületet az érdeklődők 18%-a tartja lehetséges jövőbeni lakhelyének, míg a VII. kerületet ügyfeleink 17%-a. A VI. és a XI. kerület is 15% feletti szintet ért el, és további hét kerület (II., III., V., VIII., IX., XII. és XVIII.) haladta meg a 10%-os kedveltségi szintet.

Tizenegy kerület azonban 9% alatt teljesített. Ezek elsősorban a külvárosi, kedvezőtlenebb közlekedési adottságokkal rendelkező környékek.

Forrás: biztositomagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.