Viszik a pesti lakásokat, mint a cukrot

Újabb forgalmi rekord dőlt meg az ingatlanpiacon az év első negyedében: a mostani számok azt mutatják, hogy a mostani érték majdnem a másfélszerese lett a két évvel ezelőtti forgalomnak, de még a tavaly ilyenkor becsült adatokat is meghaladja egy százalékkal.

Ez az érték az adásvételek számát tekintve pontosan 12 ezer 434-et jelent, ami új csúcsnak számít! A tapasztalatok szerint ez azért is különösen magas, mert az idei márciusi forgalmat a 15-ei nemzeti ünnep és a húsvéti ünnepkör is szabadnapokkal szakította meg. A becslések szerint ebben az évben eddig több mint 33 ezer ingatlan cserélt már gazdát, ugyanakkor a magas tranzakciószám ellenére is sokat esett a kereslet most márciusban.

Budapest Pest Ingatlan

Nagy az eltérés a főváros és a vidék között

Érdekesen alakultak az árak is az év eddigi részében. Az Openhouse által megkérdezett elemzők azt mondják, hogy a főváros és vidék eladási listái meglehetősen nagy ellentéteket mutatnak, hiszen amíg Budapesten emelkedtek az árak, addig vidéken estek vagy éppen stagnáltak. Kelet-Magyarországon a téglaépítésű lakások eladása megállt, de a paneleké esett, mert egyre kevesebben keresik azokat. Ugyanakkor nyugaton éppen a téglalakások a népszerűbbek a paneleknél. A szakértők szerint is meglepő a fővárosban kialakult helyzet, ugyanis a még két éve elindult drasztikus áremelkedés a tavalyi év végére megtorpanni látszott, aztán mostanra mégis felgyorsult a folyamat, egyre drágábbak az ingatlanok.

Tovább és forrás (Piac&Profit) >>>

Kép forrása: pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.